La nova tafona, està situada just a l’entrada del poble de Caimari
entre les seves finques d’oliveres mil·lenàries.

Cati i el seu germà Guillem Mateu Mairata s’encarreguen de la gestió de la nova tafona que es va inaugurar en 2002, amb la més moderna tecnologia per a l’obtenció d’olis verges de gran qualitat.

Durant l’època de recol·lecció de l’oliva, els productors locals i de molts altres punts de la illa s’apropen fins a Sa Tafona de Caimari per procedir a l’elaboració de l’oli per al seu propi consum. L’afecte que demostren els pajesos pel seu propi oli, és el mateix que Cati i Guillem, volen transmetre amb orgull a l’hora d’elaborar uns olis de gran qualitat, degut en gran part al clima de la nostra illa.

Des del mes de octubre  a gener, durant l’època de recol·lecció de l’oliva, és possible assistir al procés d’elaboració de l’oli. Els visitants poden veure tot el procés, des de la recepció de l’oliva en la maquinària de pati, la molduració i batut del fruit, fins a l’obtenció de l’oli d’oliva verge llest per a consumir.

Sa Tafona de Caimari compta amb una tenda annexa com a centre de divulgació de la cultura de l’oli, en la qual és possible degustar els olis verges elaborats, i adquirir una gran varietat d’exquisits productes autòctons de la Illa.